Comedyserie Schitt’s Creek de grote winnaar bij virtuele Emmy Awards

Televisieprijzen

Presentator Jimmy Kimmel.
Presentator Jimmy Kimmel. Foto EMMY AWARDS / EPA

De Canadese sitcom Schitt’s Creek is de grote winnaar van de 72ste uitreiking van de Emmy Awards, die virtueel werden gehouden vanwege de pandemie. De door vader en zoon, Daniel en Eugene Levy, geschreven serie won onder meer de Emmy’s voor beste comedyserie, beste comedyactrice (Catharine O’Hara) en beste comedyacteur (Eugene Levy). De serie draait om een rijke familie die haar vermogen verliest en in een motel moet wonen. „Onze show gaat in de kern om de rol van liefde en acceptatie bij grote veranderingen en dat is iets wat we nu meer dan ooit nodig hebben”, zei acteur en medeschrijver van de serie Daniel Levy.

De Emmy in de prestigieuze categorie beste dramaserie ging naar Succession. Watchmen sleepte vier Emmy’s in de wacht, waaronder de prijs voor beste miniserie. Regina King won de prijs voor beste actrice in een miniserie voor haar rol in Watchmen en bracht een eerbetoon aan de dit weekend overleden hoge rechter Ruth Bader Ginsburg. Verder won de komische dramaserie The Marvelous Mrs. Maisel vier Emmy’s, pakte de 24-jarige Zendaya Coleman als jongste ooit de prijs voor beste actrice in een dramaserie voor haar rol in Euphoria en werd Mark Ruffalo beloond met de prijs voor beste acteur in een miniserie voor zijn acteerwerk in I Know This Much Is True.