Aboutaleb waarschuwt Feyenoord na niet naleven coronaregels

Voetbalclub Feyenoord moet meer gaan doen om te zorgen dat supporters tijdens wedstrijden de coronaregels naleven. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb schrijft volgens RTV Rijnmond dat de club vijfentwintig beveiligers moet gaan inzetten die moeten controleren of de afstandsmaatregelen worden nageleefd.

Tijdens de wedstrijd tegen FC Twente werd er gezongen en gejuicht en stonden supporters te dicht op elkaar. Premier Mark Rutte zei daarover op maandag tegenover RTL Nieuws „gewoon je bek houden als je er zit en naar die wedstrijd kijken. Niet schreeuwen”. De premier nam die woorden later terug, al gaf hij aan dat de boodschap hetzelfde blijft.

Feyenoord heeft tijdens thuiswedstrijden de beschikking over een team van vierhonderd stewards en beveiligers. Aboutaleb eist dat daar nu 25 ‘coronastewards’ aan worden toegevoegd. Als de coronamaatregelen overtreden blijven worden door Feyenoordsupporters, dreigt de Rotterdamse burgemeester helemaal geen publiek meer toe te laten. Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: VWS erkent ook fout bij PostNL en ANWB bij verzoek downloaden corona-app