In beeld

De bijzondere 107de editie van Tour de France

De 107de Tour de France werd vanwege het coronavirus verplaatst van juli naar september. Het was om meer redenen een bijzondere editie, niet in de laatste plaats door de ontknoping in het slotweekend, met de 21-jarige Sloveen Tadej Pogacar als winnaar van de gele trui.
Tour-directeur Christian Prudhomme moest in de tweede week in quarantaine nadat hij positief was getest op Covid-19.
Foto Thibault Camus/AP
Na de (klim)tijdrit op de een-na-laatste dag weet Primoz Roglic dat hij in de strijd om het geel is verslagen door zijn jongere landgenoot Tadej Pogacar.
Foto Christophe Petit Tesson/Reuters
De 21-jarige Sloveen Tadej Pogacar verplettert de concurrentie in de twintigste etappe, een tijdrit naar Planche des Belles Filles, en wordt de jongste Tour-winnaar in het moderne wielrennen. Maandag wordt hij overigens 22 jaar.
Foto Sebastien Nogier/AFP
De Tour de France begon op zaterdag 29 augustus in Nice, waar de eerste etappe ook eindigde.
Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP
Een bijzonder moment vond plaats in de achttiende etappe, met finish in La Roche-sur-Foron. De Pool Michal Kwiatkowski (rechts) won de rit officieel, maar hij kwam vrijwel tegelijk met zijn ploeggenoot Richard Carapaz over de streep.
Foto Stephane Mahe/EPA
Het peloton in de vijftiende etappe onderweg vanuit Lyon naar de finish boven op de Grand Colombier, een beklimming van de buitencategorie.
Foto Marco Bertorello/AFP
De 107de editie trok buiten de zomervakantie, en door corona, minder toeschouwers dan normaal. Maar het publiek langs de route was even enthousiast als altijd.
Foto Marco Bertorello/AFP
De Slowaak Peter Sagan, drievoudig wereldkampioen en zevenvoudig winnaar van de groene trui in de Tour, wordt na een geval van pech aangeduwd door een van zijn mecaniciens.
Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP
De Colombiaan Daniel Martínez, winnaar van de dertiende etappe, met finish boven op de Puy Mary.
Foto Stuart Franklin/AFP
De Sloveen Primoz Roglic komt in de gele trui als tweede boven op de gevreesde Col de la Loze, met zijn hoogte van 2.304 meter 'het dak' van deze Tour.
Foto David Stockman/Belga
De Italiaan Niccolo Bonifazio (links) en Peter Sagan in het gedrang van de massaprint aan het eind van de elfde etappe in de straten van Poitiers.
Foto Marco Bertorello/AFP
De Colombiaan Miguel Ángel López, winnaar van de koninginnenrit naar Col de la Loze in de Alpen, staat op afstand de pers te woord.
Foto Benoit Tessier/EPA
Titelverdediger Egan Bernal (midden) haalt Parijs dit jaar niet. Hij stapte na de zestiende etappe af.
Foto Kenzo Tribouillard/AFP
Het peloton onderweg naar La Roche-sur-Foron, finishplaats van de achttiende etappe.
Foto Kenzo Tribouillard/AFP
De Italiaan Damiano Caruso (links) en de Spanjaard Carlos Verona op de grindwegen aan het eind van de beklimming van het Plateau des Glières.
Foto Kenzo Tribouillard/AFP
Fietsers hangen aan de kabelbaan Grenoble-Bastille. Dit soort beelden komt elk jaar terug tijdens de Tour.
Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP
Primoz Roglic droeg elf dagen de gele trui, maar de eerste Sloveense Tour-winnaar wordt hij niet.
Foto Marco Bertorello/AFP