PSV wint, AZ speelt gelijk tegen PEC Zwolle

Eredivisie Het werd 1-1 tussen AZ en PEC Zwolle. AZ kreeg al snel een rode kaart vanwege een overtreding van aanvaller Calvin Stengs.
Donyell Malen van PSV tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen.
Donyell Malen van PSV tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen. Foto Maurice van Steen/ANP

PSV heeft ook de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. Het thuisduel met FC Emmen eindigde in 2-1. AZ moest zaterdag in de eerste competitiewedstrijd met één punt genoegen nemen. Het thuisduel met PEC Zwolle eindigde in 1-1.

Bij PSV kopte invaller Maximiliano Romero pas in blessuretijd het winnende doelpunt binnen. Noni Madueke had PSV tegen Emmen in de 21e minuut op voorsprong gebracht. De 18-jarige aanvaller werkte de bal na een voorzet van linkerverdediger Philipp Max in het doel. In de 83e minuut maakte Emmen de gelijkmaker na een blunder van PSV-keeper Mvogo.

AZ

Voor AZ scoorde Clint Leemans in de 38e minuut. Myron Boadu maakte voor AZ in de 68e minuut de gelijkmaker. AZ speelde vanaf de zeventiende minuut met tien man na een rode kaart voor aanvaller Calvin Stengs, die met gestrekt been inging op een tegenstander. Thomas Lam van FC Emmen moest in de 83e minuut ook vertrekken wegens een natrappende beweging.

AZ heeft geen makkelijke week. Dinsdag werd de club in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Dinamo Kiev.

Verder won Vitesse van Sparta de tweede competitiewedstrijd. Het werd in de Gelredome 2-0. Heerenveen won met 3-1 van Fortuna. (ANP)