Argentijnse avonturen

Agenda Amsterdam / Muziek

Foto Merlijn Doomernik

Volgende week zaterdagavond tweemaal in het Concertgemaal een optreden van het „kersverse” gezelschap Astori Amsterdam: Verhalen uit Buenos Aires, „een muzikaal, Argentijns avontuur in je moerstaal”.

Het belooft een „ware Amsterdamse tangosalon” met Argentijnse liedjes en tango’s te worden, maar dan in het Nederlands. Het kwartet „voert u mee naar de bodem van de zee, waar de dichteres Alfonsina in slaap gezongen wordt door de octopusjes en door de straten van Buenos Aires, waar een kleine jongen rozen verkoopt en de prostituee Maria alle mannen om haar vingers windt”. Ook klinken er instrumentale klassiekers van Astor Piazzolla, „vol weemoed, passie en troost”.

Zaterdag 26 september, 19.00 en 21.00 uur, Concertgemaal, Landsmeerderdijk 213 (Noord). www.concertgemaal.nl