Eerste internationale vlucht op luchthaven Wuhan sinds januari

Op de luchthaven van de Chinese stad Wuhan, waar in december voor het eerst melding werd gemaakt van het coronavirus, is voor het eerst sinds januari weer een internationale vlucht geland. Dat meldt persbureau AFP. Woensdag landde een vliegtuig uit Zuid-Korea met zestig passagiers aan boord.

Passagiers die vanuit het buitenland naar Wuhan reizen moeten binnen 72 uur een coronatest laten afnemen. Ook moeten ze twee weken in quarantaine. Voor binnenlandse vluchten was de luchthaven sinds begin april open.

De miljoenenstad ging op 23 januari ruim twee maanden volledig in lockdown. In de stad stierven bijna 3.900 mensen aan Covid-19. Het was hiermee de grootste brandhaard van China.

De eerste internationale vlucht landt woensdag op de luchthaven van Wuhan. Foto China OUT/AFP

Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: Inspectie: GGD’s en labs nog niet klaar voor tweede golf