Van Brenk: we moeten het hebben over pensioenen

“Voorzitter, u weet het hè, 50Plus: we moeten het hebben over de pensioenen.” 50Plus-fractieleider Corrie van Brenk maakt na een introductie over de gevolgen van de coronacrisis voor ouderen duidelijk dat haar partij de aandacht voor het pensioenstelsel niet is vergeten. 50Plus verzet zich tegen het pensioenakkoord dat het kabinet vorig jaar sloot en tegen dreigende pensioenkortingen en wil “geen enkele partij uitsluiten” als het met zo’n samenwerking het pensioenakkoord kan tegenhouden, zegt Van den Brenk.

Het baart Van Brenk ook zorgen dat in de Tweede Kamer tegelijkertijd wordt gesproken over ‘voltooid leven’-wetgeving. Het doet haar pijn daarover te lezen, zegt Van Brenk. “Ik garandeer je dat de tekst van dat soort artikelen heel anders binnenkomt als je de vijftig of zestig gepasseerd bent.”

Twitter avatar LamyaeA Lamyae Aharouay Corrie van Brenk (50 plus) is aan de beurt. Zij kreeg laatst de vraag, zegt ze, van een ouder iemand: mogen wij er nog wel zijn? Vanuit de bankjes knikt Henk Krol (oud-50 plus) mee.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Tweede Kamer in debat bij Algemene Politieke Beschouwingen