Welkom in een nieuw blog

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Welkom in het coronablog van dinsdag 15 september. Hier houdt de redactie van NRC de laatste ontwikkelingen bij rondom het coronavirus in binnen- en buitenland. Het belangrijkste nieuws van maandag:

  • Het RIVM kreeg het afgelopen etmaal 1.300 positieve uitslagen van coronatests binnen. Per 100.000 inwoners testten 7,5 personen positief, waarmee de signaalwaarde van 7 opnieuw wordt gepasseerd.
  • Laboratoria in het Verenigd Koninkrijk hebben zo’n grote achterstand opgelopen met het verwerken van coronavirustests dat 185.000 kits naar Italië en Duitsland worden gestuurd om daar te worden gecontroleerd.
  • Duitsland, Italië, Denemarken, Tsjechië, Ierland en Letland gaan kijken of hun nationale corona-apps kunnen ‘samenwerken’. De Europese Commissie laat weten dat de EU-lidstaten een speciaal ontwikkeld platform gaan testen dat verschillende apps met elkaar in verbinding moet brengen.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: Nederlander heeft meer vertrouwen in politiek, is somberder over toekomst