Vier protesten in Den Haag, twee alternatieve troonredes

In Den Haag zijn deze dinsdag verschillende protesten georganiseerd. Het zijn tot dusver kleine demonstraties, meldt ANP.

Vakbond FNV heeft om 12.00 uur een alternatieve Troonrede voorgedragen, waarin gevraagd wordt om aandacht voor kwetsbare mensen in de samenleving en een hoger minimumloon. Het was een ode aan schoonmakers, zorgwerkers, postbodes en vakkenvullers. Hierbij waren zo’n 35 mensen aanwezig.

Extinction Rebellion draagt om 13.30 uur óók een Troonrede voor, die live wordt uitgezonden via YouTube. Deze toespraak is omgedoopt tot ‘Traanrede’ en gaat over klimaatverandering en de gevolgen daarvan.

De actiegroep Geen Dor Hout rijdt in Den Haag rond met een reclamebord om aandacht te vragen voor de, volgens hen, zes miljoen mensen die tot de risicogroep behoren bij een coronabesmetting. Hieronder vallen onder andere ouderen en (chronisch) zieken. Ook de andere zijde van dit debat is in Den Haag vertegenwoordigd op de Koekamp, waar de hele dag aanhangers demonstreren van de club Viruswaarheid. Zij zijn tegen de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: Geen rijtoer en nauwelijks publiek op Prinsjesdag 2020