Dijkhoff: Troonrede getuigde van perspectief en optimisme

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff reageerde dinsdag optimistisch op de Troonrede. Hij vond die getuigen van „perspectief en optimisme”. Net als het kabinet vindt hij het belangrijk om stil te staan bij de „ellende” die de coronacrisis veroorzaakt, maar denkt hij dat Nederland uiteindelijk sterker uit de crisis kan komen. Daarvoor moet het kabinet vooral investeren en tegelijkertijd voorzichtig zijn met uitgaven de komende jaren.

Hoewel de coronacrisis in alle lagen van de bevolking tot problemen leidt, zijn de vooruitzichten op termijn goed als saamhorigheid en solidariteit de boventoon blijven voeren. Dat zegt CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma in een reactie op de Troonrede, meldt persbureau ANP.

Volgens Heerma levert de crisis ook kansen op voor het doorvoeren van hervormingen op de woningmarkt en arbeidsmarkt. Zo wijst hij op starters die nog altijd moeilijk aan een woning kunnen komen, en op zzp’ers die de klappen moeten opvangen wanneer de economie het moeilijk heeft. „We moeten naar een eerlijker economie”, aldus Heerma, die stelt dat het liberalisme heeft afgedaan. Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Minister Hoekstra presenteert Miljoennennota aan Tweede Kamer