AZ loopt Champions League mis na nederlaag in Kiev

Voorrondes AZ ging in Oekraïne met 2-0 onderuit tegen Dinamo Kiev. De club ontbreekt daardoor dit seizoen in de Champions League.
Calvin Stengs van AZ (rechts in duel met Oleksandr Karavaev van Dimano Kiev.
Calvin Stengs van AZ (rechts in duel met Oleksandr Karavaev van Dimano Kiev. Foto Sergej Dolzhenko/EPA

AZ ontbreekt dit seizoen in de Champions League. De club ging dinsdag in Oekraïne met 2-0 onderuit tegen Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League.

Gerson Rodrigues opende in de 49ste minuut de score in een tweestrijd die over slechts een duel ging. De Luxemburger voetbalde in het verleden nog een jaartje voor Telstar in de eerste divisie. Fredrik Midtsjø mocht zich dat doelpunt aanrekenen. De Noorse middenvelder leidde de treffer met balverlies in. Nicholas Sjaparenko bepaalde in de slotfase de eindstand.

AZ was vooral in de eerste helft de betere ploeg. Heel veel kansen leverde het overwicht niet op. Dinamo Kiev kwam na rust ook nauwelijks in de problemen. Trainer Arne Slot en zijn spelers mogen de komende maanden wel in de groepsfase van de Europa League uitkomen, net als Feyenoord. Ajax speelt dit seizoen wel in de Champions League. PSV en Willem II willen zich nog voor de groepsfase van de Europa League kwalificeren. (ANP)