RIVM: signaalwaarde met 1.300 positieve tests weer gepasseerd

Het RIVM kreeg het afgelopen etmaal 1.300 positieve uitslagen van coronatests binnen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het instituut. Per 100.000 inwoners testten 7,5 personen positief, waarmee de signaalwaarde van 7 opnieuw wordt gepasseerd.

Die waarde duidt volgens het RIVM op een zorgelijke toename van de verspreiding van het coronavirus in Nederland. Afgelopen vrijdag en zaterdag lag de signaalwaarde ook boven de 7, zondag lag deze er weer onder.

De meeste positieve tests in vergelijking met het inwoneraantal werden vastgesteld in Delft (24,67 per 100.000 inwoners) en Bergeijk (19,93). Het grootste aantal positieve tests in absolute zin werd vastgesteld in Amsterdam (199 in totaal) en Den Haag (132). Uit de regionale cijfers blijkt dat de signaalwaarde in ruim zestig gemeenten wordt overschreden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons slowblog: ‘Achterstand van duizenden tests bij Britse laboratoria’