Kijken: hoe machtig is China nu echt?

NRC besteedt een week lang uitgebreid aandacht aan China en de mentaliteit van China als wereldmacht. In Pakhuis de Zwijger was donderdag een speciale NRC-avond over China, waarbij ook vragen van kijkers beantwoord werden. Bekijk de uitzending hier terug.
Illustratie XF&M.

Over een aantal jaar is China wellicht het machtigste land op aarde. Wat betekent het China van Xi Jinping voor de internationale verhoudingen? Hoe machtig is China nu al? En hoe ontwikkelt China zich als wereldmacht de komende jaren? Tijdens een speciale avond in Pakhuis de Zwijger gingen NRC-redacteuren in gesprek over politiek, economie, technologie en het Chinese leger. Vanuit Beijing deelde China-correspondent Garrie van Pinxteren haar blik van binnenuit.

De China-avond kunt u hier terugkijken:

Tijdens de uitzending werden ook vragen van lezers beantwoord, die onder meer onderin dit artikel gesteld werden.

De sprekers:

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.