‘Meestal haal ik eten voor twee dagen’

In het mandje

Verpleegkundige-in-opleiding Daniëlle Veldmeijer-Bernaert (36) zoekt gericht de ingrediënten uit voor het avondeten. „Ik zorg dat ik niet steeds terug hoef te lopen voor producten en dat ik zo snel mogelijk de winkel weer uit ben.”

Wat eet u vanavond?

„Een broodje hamburger. Daarvoor is dit Turkse brood en de runderhamburger. Ik vind Turks brood wat lekkerder dan zo’n zacht bolletje, dat is ook zo standaard. We doen er ook nog rucola en plakjes cheddarkaas op. Mayonaise hebben we nog thuis en friet ook, voor mijn partner.”

Gaat u elke dag naar de supermarkt?

„Meestal haal ik eten voor twee dagen, dus om de dag. Ik heb vroeger geprobeerd om voor langer in te kopen, maar dat werkte niet. Ik weet nooit wat ik over drie dagen wil eten en dan at ik allerlei gekochte producten niet op, zonde. Ik winkel waar ik in de buurt ben. Nu is dat hier, maar soms ga ik naar de AH of Jumbo wanneer die dichterbij zijn.

Let u er ook op of het eten een beetje gezond is?

„Ik kijk vaak of er vezels in zitten, bijvoorbeeld in deze meergranenbeschuit. Ook eet ik liever rund- dan varkensvlees.”

En zijn er dingen waar u echt niet zonder kunt?

„Voor mijzelf niet echt, maar ik heb altijd melk in huis voor de kinderen. Merken vinden we niet belangrijk, alleen wil mijn partner altijd wel de echte Coca-Cola hebben. Ik kijk voor het winkelen altijd wel even in de folder of er nog aanbiedingen zijn.”