Podcast

Haagse Zaken
11 sep 2020
vr - 11 september 2020
Haagse Zaken
11 sep 2020
vr - 11 september 2020
Prinsjesdag 2020: begroting, steunpakket en groeifonds
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Prinsjesdag 2020: begroting, steunpakket en groeifonds

De traditionele feestjes en borrels in de stad gaan niet door, er is géén gouden koets en er zullen misschien wel hoedjes zijn, maar een stuk minder dan voorgaande jaren. De Verenigde vergadering van de Staten Generaal gaat wel door en ook nu biedt Wopke Hoekstra de miljoenennota aan aan de Tweede Kamer.

In deze Haagse Zaken bereiden Marike Stellinga en Philip de Witt Wijnen je voor op komende prinsjesdagweek. Je hoort hoe groot de invloed van de coronacrisis is op de begroting, hoe de drie W’s, Wopke Hoekstra, Eric Wiebes en Wouter Koolmees, een grote rol spelen in die begroting én hoe het nou precies zit het met het Nationale Groeifonds, beter bekend als het WopkeWiebesfonds.