Recensie

Recensie

Hypnotiserende samensmelting

Ze hadden geen betere titel kunnen kiezen: voor ‘Swallow a party’ bewerkte producer Oceanic (Job Oberman) de uithalen, stoten, trillingen en zangexploraties van gelauwerd stemkunstenaar Greetje Bijma tot een wereld van klankleur en ritmes. Oceanic kennen we als maker van sfeervolle elektronica wiens live sets kunnen uitmonden in synthesizer-erupties die verrassend dansbaar blijken. Bijma en hij hadden ‘onmiddellijk’ een klik volgens de jonge producer: in een periode van twee dagen werd de basis voor zes nummers gelegd. Het meest spannend is ‘Step Snakes,’ waarin het gescat van Bijma wordt omgesmeed tot een onstuimige clubtrack. Op ‘Technicolour Dreams’ flitsen de echo’s van haar eigen stem als stroboscoop door je speakers. Daarover heen lijkt ze bijna te chanten. In het slotnummer staat Bijmas spookachtig mooie zang weer centraal. De variëteit in stemgebruik met de wervelende ritmes maken het album compleet hypnotiserend.

Live: 11/9 Draaimolen, Tilburg