In beeld

Na negen etappes is er rust in de Tour

Op de eerste rustdag in de Tour de France is er tijd om terug te blikken op de eerste week, waarin de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma drie van de negen etappes won en op de tweede zondag de gele trui veroverde.
Het verhaal van de eerste week in de Tour de France in beeld: Tom Dumoulin (rechts) rijdt in de negende etappe in dienst van zijn ploegmaat Primoz Roglic - van schaduwkopman tot meesterknecht.
Foto Stephane Mahe / Reuters
In de Tour leeft hij op, en in de Tour zal hij sterven: Dieter ‘El Diablo’ Senft (67), de duivel van de Tour.
Foto Christophe Petit Tesson / EPA
De Fransman Anthony Perez veroverde onderweg in de derde etappe de bolletjestrui, maar moest even later opgeven na een valpartij.
Foto Christophe Ena / AP
Het eerste weekend was het Tour-peloton te vinden op de wegen rond Nice, aan de Côte d'Azur.
Foto Thibault Camus / AP
De Tour trekt dit jaar minder toeschouwers dan hartje zomer, maar de wielerfans zijn nog even enthousiast en doen er alles aan om op te vallen.
Foto Marco Bertorello / AFP
Het peloton zoekt zijn weg op de Promenade des Anglais in Nice tijdens de eerste etappe.
Foto Sebastien Nogier / EPA
De Fransman Thibaut Pinot en - op de rug gezien - de Zwitser Marc Hirschi zitten er verslagen bij na een valpartij in de slotkilometers van de eerste etappe in Nice.
Foto Anne-Christine Poujoulat / Reuters
De Belg Wout van Aert (links) verslaat in de vijfde etappe de Nederlander Cees Bol in een massaprint in finishplaats Privas.
Foto Belga
De renners van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, de succesvolste formatie in de eerste Tour-week, stellen zich voor aan het publiek.
Foto Christophe Ena / Reuters
Man in bolletjestrui. Het tricot dat hoort bij de leider in het bergklassement, is misschien wel het populairste kledingstuk onder wielerfans.
Foto Marco Bertorello / AFP
De Oostenrijker Lukas Pöstlberger (BORA-Hansgrohe) hangt de lolbroek uit tijdens de vijfde etappe.
Foto Marco Bertorello / AFP
Voor de pure sprinters is in deze ver van vlakke Tour weinig eer te behalen. Vandaar de enorme vreugde-explosie bij de Australiër Caleb Ewan als hij tijdens de derde etappe iedereen te snel af is in de massaprint.
Foto Benoit Tessier / AFP
Christian Estrosi, de burgemeester van Nice, en diens echtgenote Laura Tenoudji voor het begin van de Tour de France op zaterdag 29 augustus.
Foto Stephane Mahe / Reuters
Het peloton verlaat in de derde etappe na twee dagen Nice en gaat op weg naar Sisteron,
Foto Marco Bertorello / AFP
Tadej Pogacar was een van de opvallendste renners in de eerste week. De 21-jarige Sloveen won een etappe en liet zich vaak van voren zien. Hier is hij even achteropgeraakt door materiaalpech.
Foto Kenzo Tribouillard / AFP
Adam Yates kreeg na de vijfde etappe de gele trui min of meer cadeau vanwege een tijdstraf die de Fransman Julian Alaphilippe kreeg opgelegd. Yates bleef klassementsleider tot zondagmiddag.
Foto Christophe Petit-Tesson / AP
Tom Dumoulin (links), dan nog kopman, en zijn medekopman Primoz Roglic (tweede van links) 'zitten in het wiel' van hun ploegmaten tijdens de achtste etappe.
Foto Kenzo Tribouillard / AFP
De Fransman Nans Peters (links) is op weg naar de ritzege in de achtste etappe. Hij zal onderweg zijn Russische medevluchter Ilnur Zakarin van zich afschudden.
Foto Thibault Camus/AP