Man aangehouden voor vier steekpartijen in Birmingham

Geweld In Birmingham heeft de politie een man aangehouden voor vier steekpartijen in de stad. Eén man kwam daarbij om het leven. Zeven anderen raakten gewond.
De politie verspreidde beelden van een man die wordt gezocht in verband met vier steekpartijen waarbij acht slachtoffers vielen.
De politie verspreidde beelden van een man die wordt gezocht in verband met vier steekpartijen waarbij acht slachtoffers vielen. Foto West Midlands Police / AFP

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man van 27 aangehouden in verband met een reeks steekpartijen in Birmingham, een dag eerder. De man wordt verdacht van de moord op een man en poging tot moord op zeven anderen, melden de autoriteiten. Over een mogelijk motief voor de steekpartijen heeft de politie nog niets bekendgemaakt.

Afgelopen weekend werd in Birmingham een 23-jarige man doodgestoken. Een man van 19 en een vrouw van 32 raakten zwaargewond en liggen in kritische toestand in het ziekenhuis. Vijf anderen (23 tot 33 jaar oud) raakten minder ernstig gewond. De politie gaat er nog altijd van uit dat de slachtoffers willekeurig werden uitgekozen. Het onderzoek loopt nog en de verdachte wordt verhoord.

In de jacht op de dader verspreidde de politie camerabeelden van de vermoedelijke aanvaller. Dat resulteerde in veel tips, maar of die de opsporingsdiensten uiteindelijk naar de verdachte hebben geleid, is nog onduidelijk. Evenmin is bekend of de 27-jarige verdachte de man is die was te zien op de videobeelden. Hij werd opgepakt in een wijk in het zuidwesten van Birmingham, een paar kilometer van de vier plekken waar de slachtoffers werden neergestoken.

‘Vreselijke misdaden’

„Politiemensen hebben van gisteren tot vanochtend vroeg doorgewerkt om de man op te sporen die we verantwoordelijk houden voor deze vreselijke misdaden”, zegt politiechef Steve Graham in een verklaring. „Dit is natuurlijk een cruciale ontwikkeling maar het onderzoek gaat verder. We moeten nog altijd getuigen spreken die hebben gezien wat er is gebeurd maar nog niet met ons hebben gepraat, of met mensen die videobeelden of foto’s van het voorval of de aanvaller hebben gemaakt.” Voor de tips werd een speciale website opgetuigd.