‘Zonder lijstje doe je impulsaankopen’

In het mandje

P&O-medewerkster Debbie (37) is net terug van een vakantie in Duitsland met haar vriend en zoon. „We hebben daar bijna elke dag friet op, dus nu doen we weer wat gezonder.”

Wat is gezond eten voor u?

„Niet te ingewikkeld: gewoon zorgen dat je veel groenten binnen krijgt. Met warm weer is een salade lekker. Mijn zoon (9) heeft soms nog wel wat aansporing nodig om fruit en groente te eten.”

Wat heeft u verder ingeslagen?

„Komkommer, sla, cherrytomaten, kaas en vier keer pittige kipsalade met rode peper. Vanavond eten we vis, dat ga ik zo bij de vishandel halen. De boodschappen van deze Albert Heijn zijn meer voor tussendoor, we wonen hier vlakbij. Of als er iets in de bonus is, dan slaan we dat groot in.”

U doet dus ook nog elders boodschappen.

„Een keer per week gaan we naar de Hoogvliet voor de grote boodschappen. Ook doen we boodschappen online.”

Werkt u met een lijstje?

„Altijd, anders kom ik met allemaal dingen thuis die niet de bedoeling waren. Zonder lijstje doe je ook meer impulsaankopen, nu niet. Ik heb alleen dit blikje Red Bull uit de koeling. Ik drink geen koffie, dus soms vind ik zo’n energiedrankje lekker.”

Koopt u merkproducten?

„Ik koop best wat A-merken: chips van Lays, boter van Becel en Coca-Cola. Vooral die laatste vind ik gewoon lekkerder, maar soms zit het denk ik ook tussen de oren.”