Anne Moraal benoemd tot chef Audio bij NRC

Benoeming Anne Moraal gaat als de nieuwe chef Audio bij NRC onder meer leiding geven aan de podcasts NRC Vandaag, Haagse Zaken en Onbehaarde Apen.
Anne Moraal, de nieuwe chef Audio van NRC.
Anne Moraal, de nieuwe chef Audio van NRC. Foto Yentl Slik

Anne Moraal is deze week begonnen als chef Audio bij NRC. Zij zal onder meer leiding geven aan de productie van de podcasts NRC Vandaag, Haagse Zaken en Onbehaarde Apen. De 32-jarige Moraal was hiervoor werkzaam bij de VPRO als eindredacteur bij radioprogramma Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1.

De rol van Chef Audio is een nieuwe functie binnen NRC. Moraal zal onder meer gaan meewerken aan het verder uitbouwen van de audiostrategie. Journalistieke audio behoort steeds meer tot de kernactiviteiten. De podcasts NRC Vandaag, Haagse Zaken en Onbehaarde Apen zijn samen goed voor meer dan één miljoen downloads per maand.

Moraal begon haar journalistieke carrière bij de NPO. Daarna stapte zij over naar de VPRO waar ze naast haar werk als eindredacteur diverse podcastprojecten begeleidde. Naast haar werkzaamheden als journalist is Moraal schrijfster. Met haar debuutroman Honden huilen niet (2019) haalde ze de longlist van Libris Literatuurprijs.