CBS

Horeca door coronamaatregelen ruim helft minder omzet

De horeca heeft het afgelopen kwartaal een ongekende klap gehad. Als gevolg van de coronamaatregelen nam de omzet iets meer dan de helft af ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. In het eerste kwartaal van het jaar was de omzet al met bijna 14 procent gedaald.

Vooral in april heeft de horeca fors minder omgezet. Dat was de eerste volledige maand dat de coronamaatregelen van kracht waren. De grootste terugloop zagen hotels doordat het toerisme nagenoeg stil kwam te staan. Zij zetten gemiddeld ruim 75 procent minder om dan in het eerste kwartaal.

De omzet van restaurants en cafés daalde met bijna de helft, bij fastfoodzaken was de omzetdaling 25 procent. (NRC)