Ook voor de minister van Justitie blijkt afstand houden op je bruiloft lastig

Anderhalve meter bij elkaar vandaan blijven. Dat valt niet mee op je bruiloft, ook voor minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Hij betuigde donderdag spijt omdat de gasten op zijn trouwerij afgelopen zaterdag zich niet altijd aan de coronaregels hielden.

Op een woensdag door Shownieuws gepubliceerde foto was te zien dat aanwezigen dicht bij elkaar staan. Tegenover ANP stelde de CDA-bewindsman donderdagmiddag dat zijn bruiloft afgelopen weekend in „een kleine setting met gezinnen en hele goede vrienden” was en dat het niet „100 procent” te garanderen was dat men zich continu aan de coronaregels hield. Hij zei er bij dat hij „de helft van de dag” bezig is geweest zijn gasten te manen afstand van elkaar te bewaren.

Op andere beelden, die op sociale media rondgingen, is te zien dat een gezelschap van ruim twintig mensen bij elkaar in de buurt staat op een bordes. Volgens de minister waren deze mensen opgedeeld in hun respectievelijke gezinnen en „soms loopt het dan even door elkaar”.

Later op de dag maakte Grapperhaus, die met Elsevier-journaliste Elisabeth Wytzes in het huwelijk trad, zijn excuses. Vanwege de coronacrisis, legde hij op Twitter uit, had het bruidspaar het oorspronkelijk geplande feest afgezegd. „Ik begrijp dat mensen kritisch kijken naar de beelden. Juist ook omdat ik als minister van Justitie en Veiligheid het belang van de naleving van de maatregelen continu benadruk”, schreef hij. Hij zei spijt te hebben en stelde dat hij „altijd het goede voorbeeld moet geven”. (NRC)