Afghanistan

Doden na noodweer

Foto Rahmat Gul/AP

PARWAN. Het dodental als gevolg van ernstige overstromingen in Afghanistan is opgelopen tot zeker honderdvijftig. Dat hebben de Afghaanse autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Tientallen anderen zijn gewond geraakt of worden nog gezocht onder modder en ingestorte huizen. De autoriteiten verwachten dat het aantal slachtoffers verder zal oplopen. Sinds dinsdag wordt Afghanistan geteisterd door hevige regenval en overstromingen. Vooral de noordelijke provincie Parwan is zwaar getroffen door het noodweer. Daar zijn duizenden rotsblokken losgeraakt die huizen hebben verwoest. Een ziekenhuis in Charikar, ongeveer vijftig kilometer ten noorden van hoofdstad Kabul, werd gedeeltelijk vernield. De patiënten moesten worden overgebracht naar Kabul. Die stad is ook getroffen door het noodweer. Ten minste negentien mensen kwamen daar om het leven.