Woning beschoten in Amsterdam, derde schietincident deze week

Wapengeweld Voor een schietincident dat een dag eerder plaatsvond in Amsterdam-Zuid zijn twee mannen aangehouden. De politie kijkt of er een verband is tussen de zaken.
Politie doet onderzoek in een woning aan het Nieuwersluishof, nadat er meerdere keren geschoten is op het huis.
Politie doet onderzoek in een woning aan het Nieuwersluishof, nadat er meerdere keren geschoten is op het huis. Foto Michel van Bergen/ANP

In Amsterdam-Zuidoost is in de nacht van woensdag op donderdag een woning beschoten. Ondanks dat er meerdere keren op de woning is geschoten, zijn er geen gewonden gevallen, meldt de politie donderdag. Het is de derde keer in twee dagen tijd dat er in Amsterdam een schietincident is geweest. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de zaken.

Volgens Het Parool, dat zich baseert op meerdere bronnen, gaat het om de woning van de moeder van Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe. Die raakte een dag eerder zelf gewond bij een schietpartij in de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid. Enkele uren later werd in diezelfde straat de woning van een andere rapper beschoten.

In die laatste zaak heeft de politie woensdagnacht twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige en een 21-jarige Amsterdammer. De eerste werd gearresteerd in Amsterdam-West, de laatste in Leeuwarden.

Het meest recente schietincident vond woensdagnacht rond 03.30 uur plaats. De politie ontdekte kogelinslagen en trof meerdere hulzen aan bij de woning. Een buurtbewoner zegt tegen Het Parool „een salvo” gehoord te hebben. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden en zegt later met meer informatie naar buiten te komen. De recherche en forensische opsporing doen ter plekke onderzoek.

Ook voor de eerste schietpartij waarbij Bigidagoe gewond raakte heeft de politie nog niemand weten aan te houden. Rapper Bigidagoe zou de rechterhand zijn van Joël H., alias Joey AK, de frontman van rapformatie Zone 6. Leden van deze rapgroep worden volgens Het Parool gelinkt aan de internationale drugshandel.