Opnieuw man neergeschoten in Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid Dinsdagmiddag was in dezelfde straat in Amsterdam-Zuid ook al een schietpartij, waarbij een gewonde viel.
Politie doet onderzoek in de Vechtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt, nadat een man gewond is geraakt bij een schietincident.
Politie doet onderzoek in de Vechtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt, nadat een man gewond is geraakt bij een schietincident. Foto Michel van Bergen/ANP

In de Vechtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt is woensdag voor de tweede keer in 24 uur een man neergeschoten. Het slachtoffer is aanspreekbaar en naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

De schietpartij vond in de nacht van dinsdag op woensdag vroeg plaats rond 04.00 uur. De politie doet ter plaatse onderzoek en hoopt in de loop van de middag meer informatie naar buiten te brengen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Er is nog niemand aangehouden in verband met de schietpartij.

Dinsdagmiddag was in dezelfde straat in Amsterdam-Zuid ook al een schietpartij, waarbij een gewonde viel. Volgens Het Parool zou het gaan om de 23-jarige Danzel S., ook wel bekend als rapper Bigidagoe uit de Amsterdamse wijk Holendrecht.

Deze Bigidagoe zou de rechterhand zijn van Joël H., alias Joey AK, de frontman van rapformatie Zone 6. Leden van deze rapgroep worden volgens de krant gelinkt aan de internationale drugshandel. De schutter van dinsdagmiddag is nog voortvluchtig.