Tennis

Generale repetitie voor US Open

Foto’s AFP, EPA en USA TODAY Sports

Het Western & Southern Open (WSO) is normaal in Cincinnati, maar wordt dit jaar gespeeld op Flushing Meadows in New York. Het toernooi, onderdeel van zowel de ATP Tour (mannen) als de WTA Tour (vrouwen), is daarmee letterlijk een generale repetitie voor de US Open, die op 31 augustus begint op dezelfde locatie. Het WSO had een valse start door de uitsluiting van de Argentijn Guido Pella en de Boliviaan Hugo Dellien; hun fitnesstrainer was positief getest op het coronavirus. Dat Pella en Dellien zelf negatief testten, maakte in dit geval niet uit. En dat wekte beroering onder de andere toptennissers, die op minder strenge regels hadden gerekend. Tussen de corona-perikelen door verloor de Nederlandse Arantxa Rus (grote foto) maandag in de tweede ronde van de Amerikaanse Serena Williams: 6-7, 6-3 en 6-7 . De partij duurde ruim tweeënhalf uur.