Luuk de Jong helpt Sevilla met twee goals aan winst Europa League

Voetbal Sevilla heeft met een 3-2 overwinning op Internazionale de finale van de Europa League gewonnen. De Nederlandse spits Luuk de Jong scoorde in de eerste helft twee keer met een kopbal.
Luuk de Jong in actie voor Sevilla.
Luuk de Jong in actie voor Sevilla. Foto Wolfgang Rattay/AP

Mede dankzij twee treffers van Luuk de Jong heeft Sevilla in Keulen de titel in de Europa League veroverd. De nummer 4 van de Spaanse liga was in een enerverende finale met 3-2 te sterk voor Internazionale. De Jong, die in het basisteam mocht beginnen na zijn winnende treffer zondag tegen Manchester United als invaller (2-1), kwam in de eerste helft twee keer fraai tot scoren met kopballen (1-1 en 2-1).

Romelu Lukaku maakte bij Inter een aantal kwalijke fouten. De Belgische spits zorgde eerst voor 0-1, maar een kwartier voor tijd ook voor 3-2. Hij tikte een omhaal van Diego Carlos achter zijn eigen doelman. Lukaku miste tien minuten daarvoor nog een droomkans op 2-3.

„We hebben als een echt team gespeeld, als één familie,” zei aanvaller Luuk de Jong na afloop bij FOX Sports. Met zijn twee treffers was De Jong, voormalig aanvoerder van PSV, de ster van de wedstrijd. „Een geweldig gevoel, twee keer scoren met een kopbal.”

Voor recordhouder Sevilla was het de zesde winst in dit Europese toernooi. Inter, met verdediger Stefan de Vrij in de gelederen, bleef op drie titels staan. De finale stond onder leiding van arbiter Danny Makkelie, die goed overeind bleef in de opwindende wedstrijd.(ANP)