Guus Hiddink aan de slag als bondscoach Curaçao

Voetbal Hiddink tekent tot en met het WK van 2022 in Qatar. Hij neemt voormalig international Hedwiges Maduro mee als adviseur.
Guus Hiddink als Nederlands bondscoach tijdens de oefeninterland tegen de Verenigde Staten in 2015.
Guus Hiddink als Nederlands bondscoach tijdens de oefeninterland tegen de Verenigde Staten in 2015. Foto Koen van Weel / ANP

Guus Hiddink wordt de nieuwe bondscoach en technisch directeur van Curaçao. Dat maakte de 73-jarige Achterhoeker vrijdag bekend tegenover Fox Sports. Hiddink tekent tot en met het WK van 2022 in Qatar en neemt oud-profvoetballer Hedwiges Maduro mee als adviseur.

„Het ligt misschien niet voor de hand, maar het was moeilijk om nee te zeggen”, aldus Hiddink. „Curaçao heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ik wil de spelers en staf graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder.”

Tot vorig jaar coachte Hiddink in China de olympische ploeg. Verder haalde hij als bondscoach successen met onder meer Rusland, Zuid-Korea en Nederland. Als clubtrainer werd hij viermaal kampioen met PSV, waarmee hij bovendien de Europa Cup I won. Daarbij won hij met Chelsea de FA Cup en met Real Madrid de wereldbeker voor clubteams.