Thuiskok

Ceviche Guevara

http://www.istockphoto.com/file_thumbview/22854757
http://www.istockphoto.com/file_thumbview/22854757

De ceviche is niet meer weg te denken van menig restaurantmenu. Het is dan ook een heerlijk licht gerecht, ideaal met dit warme weer. Zorg voor echt verse vis, dat is essentieel.

Meng de rode ui met de rodewijnazijn om de scherpe uiensmaak te verzachten. Snijd de zeebrasemfilets in blokjes van een centimeter. Leg de vis op een schaal, verdeel de citroenrasp over de vis en sprenkel het citroensap erover. Breng de ceviche op smaak met zout en peper. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem een uur in de koelkast.

Haal de buitenste, grootste bladeren van de little gem en was ze. Houd ze apart voor later. Leg de rest van de slabladeren op een schaal, besprenkel ze met olijfolie en breng ze op smaak met zout. Zet de schaal aan de kant. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van een centimeter. Stel de salade samen door in ieder apart gehouden slablad een grote eetlepel ceviche te scheppen. Schep vervolgens de mangoblokjes, uienringen en korianderblaadjes erop. Serveer de ceviche met de little gemsalade en geniet ervan!