Coronavirus

Kabinet denkt na over extra maatregelen tegen besmettingen

Het kabinet beslist dinsdag of er extra maatregelen nodig zijn om het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. „Het groeiend aantal besmettingen is reden voor zorg. Wij moeten de crisis verder bezweren en het virus eronder krijgen, net als voor de zomer”, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) maandagavond voorafgaand aan een overleg met de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. Volgens De Telegraaf denkt het kabinet onder andere aan een beperking van het aantal mensen dat bij een bijeenkomst aanwezig mag zijn. Premier Mark Rutte (VVD) en minister De Jonge zullen dinsdag om 19.00 uur tijdens een persconferentie de besluiten bekend maken of mogelijk slechts benadrukken dat mensen zich aan de bestaande regels moeten houden. (NRC/ANP)