Stroomstoring in grote delen van regio Den Haag

Stroomstoring Een stroomstoring heeft onder meer delen van het centrum van Den Haag, Scheveningen en Duindorp getroffen.
Een tram staat stil op de Kalvermarkt in Den Haag vanwege de stroomstoring.
Een tram staat stil op de Kalvermarkt in Den Haag vanwege de stroomstoring. Foto Phil Nijhuis/ANP

De regio Den Haag is maandagochtend getroffen door een stroomstoring. Volgens Netbeheerder Stedin had de storing onder meer delen van het centrum van Den Haag, Scheveningen en Duindorp getroffen. Maandagavond rond 19.15 uur was de storing na zo’n elf uur verholpen.

Volgens Stedin was de storing, die rond 11.00 uur begon, veroorzaakt door een probleem in het hoofdverdeelstation bij de energiecentrale. Er stond rook in het pand. Het gebouw werd door de brandweer geventileerd en later weer vrijgegeven. De schade bleek bij het opstarten van het verdeelstation „toch groter dan gedacht” waardoor het tot de begin van de avond duurde voordat de storing was opgelost. Klanten recht hebben op compensatie, meldt Stedin.

De veiligheidsregio Haaglanden heeft ongeveer tien meldingen gekregen naar aanleiding van de stroomstoring, zegt een woordvoerder. Hierbij ging het in alle gevallen over mensen die zaten opgesloten in een lift.

Tramlijnen

Ook een aantal tramlijnen werd getroffen door de stroomstoring. Volgens vervoerder HTM reed tramlijn 11 niet en moesten tramlijnen 1, 9 en 16 een andere route rijden. Ook lagen de lijnen 2, 3, 4, 6, 15 en 17 stil maar deze konden in de middag weer de gebruikelijke route rijden, met „enorme vertraging”.

Het ziekenhuis Haaglanden MC heeft geen problemen gehad door de stroomstoring, zegt een woordvoerder. In het geval dat de elektriciteit wegvalt, wordt automatisch overgeschakeld op noodstroom. Dat gebeurde bij de locatie in het centrum. De andere twee locaties van Haaglanden MC vielen buiten het gebied van de storing.