Verstappen eindigt op tweede plaats in Spaanse GP, achter Hamilton

Formule 1 Op het Circuit de Catalunya kon Max Verstappen niet opnieuw profiteren van de bandenstrategie die hij eerder in Engeland inzette. Mercedes-coureur Lewis Hamilton had de race onder controle.
Lewis Hamilton van Mercedes klimt uit zijn wagen na de gewonnen GP op het circuit in Spanje.
Lewis Hamilton van Mercedes klimt uit zijn wagen na de gewonnen GP op het circuit in Spanje. Foto Albert Gea/AP

Max Verstappen is zondag als tweede geëindigd in de Grand Prix van Spanje, achter de Brit Lewis Hamilton. Diens ploeggenoot Valtteri Bottas kwam als derde over de finish op het circuit bij Barcelona.

Gedurende de 66 rondjes van de GP reden de coureurs in de top-3 dicht bij elkaar. Verstappen wist Bottas direct na de start in te halen en tijdens de hele wedstrijd voor te blijven. Zo splijtte hij de Mercedes-ploeg. Hij had gehoopt opnieuw, zoals in Engeland, te kunnen profiteren van bandenslijtage bij Mercedes, maar daarop leek Hamilton dit keer te zijn voorbereid. Die had uiteindelijk een voorsprong van 24 seconden op de Limburger die voor Red Bull rijdt. „Ik split de Mercedessen en dat is goed”, aldus Verstappen achteraf. „Ik heb er alles aan gedaan. Na de pitstop was ik tevreden over mijn banden, ik had niet echt angst dat Bottas mij nog zou achterhalen. Maar we zullen moeten zoeken naar verbeteringen.”

Lees meer over de bandenstrategie die Verstappen succesvol inzette op Silverstone

Vorige week won Verstappen de race op Silverstone, zijn negende overwinning in de Formule 1. Met de tweede plaats van deze zondag verstevigt hij zijn tweede plek in het algehele kampioenschap. Tegelijkertijd kon echter ook koploper Hamilton, die voor de vierde keer dit seizoen won, verder op hem uitlopen in de ranglijst.

Twitter avatar F1 Formula 1 VERSTAPPEN: “I think to be able to split the Mercedes today is good for us. I’m very happy with second” #SpanishGP 🇪🇸 #F1 https://t.co/EGhmwi08GE