Opnieuw onrust Schilderswijk, 27 aanhoudingen

Rellen Den Haag Het was voor de derde nacht op rij onrustig in de Haagse Schilderswijk. De polite hield 27 mensen aan en nam zes scooters in beslag.
De politie heeft opnieuw arrestaties verricht in de Haagse Schilderswijk, waar het al een aantal nachten op rij onrustig is.
De politie heeft opnieuw arrestaties verricht in de Haagse Schilderswijk, waar het al een aantal nachten op rij onrustig is. Foto Niels Wenstedt/ANP

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Haagse Schilderswijk 27 mensen aangehouden en zes scooters in beslag genomen. Ook is er brand gesticht bij een buurtgebouw. Het was de derde opeenvolgende onrustige nacht in de Haagse wijk.

In de avond verzamelde zich volgens de politie een groep jongeren op de Vaillantlaan, waar het in de nacht van donderdag op vrijdag ook al onrustig was geweest. Die groep is daar door de politie weggestuurd, vanwege een noodbevel van de burgemeester. Wie niet vertrok, werd aangehouden. Later gooiden kleine groepjes nog vuurwerk en stenen naar de politie.

De aanhoudingen zijn volgens de politie verricht op grond van het negeren van het noodbevel van de burgemeester, maar ook vanwege openlijke geweldpleging, opruiing, belediging en bedreiging. De brand werd gesticht in een gebouwtje op het Jacob van Campenplein waar sport- en spelmaterialen opgeslagen liggen.

Kanaleneiland

Het is al meerdere dagen onrustig in de Schilderswijk. De onrust begon toen er op woensdag brandkranen werden opengezet. Die dag werden er al vier relschoppers aangehouden, en op donderdag 22. Relschoppers van buiten de stad hebben een gebiedsverbod opgelegd gekregen.

Op vrijdagavond was het ook onrustig in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar ook groepen jongeren met vuurwerk schoten en dingen vernielden.

Lees ook: Rond middernacht gaat het weer mis in de Schilderswijk