Ruim twintig arrestaties na noodbevel in Utrecht Overvecht

Rellen Volgens de gemeente Utrecht hebben jongeren auto’s en politie bekogeld met stenen. Er zouden al meerdere arrestaties zijn verricht.
Politie in de wijk Overvecht, waar zaterdag rellen uitbraken.
Politie in de wijk Overvecht, waar zaterdag rellen uitbraken. Foto Sander Optendrees/ANP

De gemeente Utrecht heeft zaterdagavond een noodbevel afgekondigd in een deel van het stadsdeel Overvecht wegens „ernstige verstoringen van de openbare orde”. Auto’s en politie zijn bekogeld met stenen, meldt de gemeente, die waarschuwde dat iedereen die zich niet aan het noodbevel houdt, kan worden opgepakt. Uiteindelijk werden 23 aanhoudingen verricht, meldt ANP.

In de omgeving van Wolgadreef verzamelden zich opnieuw tientallen jongeren bij een winkelcentrum. Eerder op de dag was via sociale media opgeroepen op om weer in de wijk te gaan rellen. Meerdere straten werden zaterdagavond afgesloten en de Mobiele Eenheid zou een charge hebben uitgevoerd. Even voor middernacht werd het weer rustig.

Vrijdagavond was het ook onrustig in Utrecht en verzamelden zich zo’n 250 tot 300 jongeren zich in Kanaleneiland. Toen werden vuurwerkbommen afgestoken, camera’s vernield en agenten bekogeld. Uiteindelijk werden achttien aanhoudingen verricht. Ook in de Haagse Schilderwijk werd er dit weekend gereld.

Correctie (16 augustus 2020): In een eerdere versie van dit artikel werd in het bijschrift ten onrechte vermeld dat de foto genomen is in de wijk Kanaleneiland, in plaats van in Overvecht. Dat is hierboven aangepast.