Arnhem Centraal Station

Foto Miyuki Okuyama

Deze Japanse fotograaf toont Arnhem als spookstad in quarantainetijd

De Japanse fotograaf Miyuki Okuyama woont en werkt al ruim tien jaar in Arnhem en legt haar omgeving met analoge technieken vast, meestal in zwart-wit. In opdracht van Museum Arnhem ging ze dit voorjaar bijna dagelijks na zonsondergang met haar camera op pad om de stad vast te leggen tijdens quarantainetijd: vrij van menselijk verkeer. In het donker fotografeerde ze bekende Arnhemse plekken, zoals station Arnhem Centraal, de John Frost Brug en het Airborneplein. Alles is totaal verlaten, waardoor de beelden een vervreemdende, spookachtige verstilling uitstralen. Veertien van die foto's toont Okuyama van 15 augustus t/m 18 oktober onder de titel ‘Nightfall’ in het Arnhemse Sonsbeek Park.

Twin Towers Foto Miyuki Okuyama

John Frost Brug Foto Miyuki Okuyama

Station Presikhaaf Foto Miyuki Okuyama

V laan (de fotograaf wil deze straatnaam niet expliciet noemen)Foto Miyuki Okuyama

John Frost Brug Foto Miyuki Okuyama

Musispark Foto Miyuki Okuyama

Airborneplein Foto Miyuki Okuyama

K straat (de fotograaf wil deze straatnaam niet expliciet noemen)Foto Miyuki Okuyama

Willemsplein Foto Miyuki Okuyama

Spoorbrug Foto Miyuki Okuyama

Hoogte 80 Foto Miyuki Okuyama

Rijn Foto Miyuki Okuyama