Centraal Bureau voor de Statistiek

272.000 minder flexwerknemers in tweede kwartaal

Het aantal flexwerknemers is het afgelopen kwartaal met 272.000 gedaald in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het aantal werknemers met een flexcontract kwam daarmee uit op 1,7 miljoen. Dat blijkt deze vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat vooral om mensen die minder dan een half jaar in dienst waren. De grootste groep werkte als kelner of barpersoneel. In deze sector waren er in het tweede kwartaal bijna 50.000 minder flexwerknemers aan het werk dan een jaar eerder. De afname betrof vooral uitzendkrachten en oproep- en invalkrachten. Zij maakten bijna de helft uit van de totale afname van het aantal flexwerknemers het afgelopen jaar. Alleen bij de werknemers met een jaarcontract was geen afname te zien. (NRC)