Trein ontspoord in Schotland, drie doden

Aberdeenshire In het oosten van Schotland is woensdagochtend een passagierstrein ontspoord. Daarbij kwamen drie passagiers om het leven. Premier Sturgeon sprak van een „zeer ernstig ongeluk”.
Rook op de plek van het ongeval.
Rook op de plek van het ongeval. Foto Chris Harvey / AFP

In Aberdeenshire in het oosten van Schotland is woensdagochtend een passagierstrein ontspoord. Daarbij zijn drie inzittenden, onder wie de machinist, om het leven gekomen. De drie slachtoffers zijn ter plekke overleden.

Zes passagiers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat meldt de BBC. Zij zijn voor zover bekend licht gewond geraakt.

Het is onduidelijk hoeveel passagiers ten tijde van het ongeval precies aan boord waren, maar volgens de lokale autoriteiten was de verbinding geen druk traject. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is ook nog niet duidelijk.

De Schotse premier Nicola Sturgeon sprak eerder op woensdag op Twitter van een „zeer ernstig ongeluk”. De hulpdiensten rukten massaal uit voor het ongeval, liet de Britse spoorwegpolitie weten. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De Britse premier Boris Johnson heeft zijn medeleven betuigd aan de betrokkenen.

De trein was onderweg van Aberdeen naar Glasgow en ontspoorde bij de plaats Stonehaven. Het gaat om een voertuig van NS-dochter Abellio. Treinongevallen komen in het Verenigd Koninkrijk zelden voor.