Voetbal

AZ ziet af van procedure en treft in CL-voorronde Viktoria Plzen

AZ treft in de tweede voorronde van de Champions League het Tsjechische Viktoria Plzen. De voorronde gaat over één wedstrijd, die AZ op 25 of 26 augustus thuis zal spelen. Maandag kwam bij de loting vast te staan dat AZ definitief de tweede voorronde ingaat, en het meest gunstige Nederlandse ticket naar Ajax gaat. Als AZ het duel tegen de Tsjechen wint, speelt het nog een laatste kwalificatieduel voordat het zich plaatst voor het hoofdtoernooi; de verliezer stroomt in in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Door het feit dat AZ aan de loting deelnam, werd duidelijk dat de UEFA het protest van AZ terzijde schuift. De Alkmaarders hadden bezwaar aangetekend omdat de club vond dat het meer recht had dan Ajax om direct in de Champions League te spelen. (NRC)