Thuiskok

Gemarineerde zeebaars

Foto Getty Images

Een Nederlandse variant op de ceviche, het Peruaanse gerecht waarbij rauwe vis in zuur wordt gegaard en dat inmiddels de hele wereld veroverd heeft. Probeer, als het mogelijk is, aan zuring te komen, omdat het een fijn zuurtje toevoegt aan het gerecht.

Maak eerst de vinaigrette: meng alle ingrediënten langzaam met de garde totdat er een schifteffect ontstaat met de olie. Haal de ingrediënten voor de marinade door een sapcentrifuge (een blender of staafmixer kan ook, gebruik dan een zeef om het pulp te scheiden). Zeef het geheel en breng op smaak met vissaus of, nog lekkerder, colatura di alici. Meng de zeebaars met de ui, citroenrasp, bleekselderijtopjes en vinaigrette. Meng tot slot de maïs erdoor. Verdeel het geheel over vier borden. Schenk de marinade erover, laat even trekken, en bestrooi eventueel met zuringblaadjes.