Pakketreizen

Belgen wél akkoord met overname van Corendon

De overname van reisorganisatie Corendon door het Zweedse Triton krijgt de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit. Die ziet in de deal geen concurrentiebezwaren voor de markt voor pakketreizen. Triton (eigenaar van Sunweb) maakte eerder dit jaar bekend Corendon over te nemen. Sunweb en Corendon zijn beide grote aanbieders van pakketreizen en hebben alleen TUI naast zich te dulden. De Europese Commissie liet het mededingingsonderzoek over aan de nationale toezichthouders in België en Nederland. De Nederlandse ACM liet vorige maand weten (nog) niet met de overname te kunnen instemmen en stelde dat meer onderzoek nodig is. Vermindering van de concurrentie kan leiden tot duurdere of minder goede pakketreizen voor vakantiegangers. (ANP)