Lichaam ligt dertig jaar in bouwvallige miljoenenvilla in chique wijk van Parijs

Renovatiewerkzaamheden bij een zwaar verwaarloosd herenhuis in een van de meest exclusieve delen van Parijs zijn stilgelegd na de ontdekking van een lichaam dat er zeker dertig jaar in de kelder heeft gelegen. Dat meldt The Guardian op basis van plaatselijke media.

De bouwvallige villa aan de Rue Oudinot, niet ver van Les Invalides en de ambtswoning van de Franse premier, is begin dit jaar verkocht door een Nederlandse eigenaar, nadat het pand ruim drie decennia leeg heeft gestaan. Het herenhuis bracht 35 miljoen euro op bij een veiling die nauwelijks een kwartier duurde.

Het vervallen pand, ooit bewoond door de Franse dichter en toneelschrijver François Coppée, wordt nu gekenmerkt door gescheurde muren en gebroken luiken. De tuin is sinds de jaren tachtig verwaarloosd en volkomen overwoekerd.

De nieuwe eigenaar, zakenman en investeerder Jean-Bernard Lafonta, is in februari begonnen aan een grootschalige renovatie – waarbij bouwvakkers het lichaam aantroffen. Het lag onder een stapel planken en puin in een van de kelders van het pand.

Wegens sporen van geweld, waaronder gebroken botten, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Volgens papieren die bij het lijk werden aangetroffen ging het om Jean-Pierre Renaud, „een man zonder vast adres met een drankprobleem”, zei een bron bij de politie tegen Le Monde. Het is onduidelijk of hij ter plekke omkwam, of dat zijn lichaam er is neergelegd. Zijn kinderen zijn ingelicht. De renovatie wordt na de zomer hervat.