Consolidatie

Weeronline overgenomen door Weerplaza en Buienalarm

Infoplaza, het bedrijf achter Weerplaza en Buienalarm, neemt Weeronline over. Daardoor groeit het bedrijf naar eigen zeggen uit tot het grootste weerplatform van de Benelux. De sites en apps zijn bij elkaar goed voor meer dan 10 miljoen bezoekers per maand. De deal is mede mogelijk gemaakt door investeerder Bolster Investment Partners, die een belang van 42,5 procent verwerft in Infoplaza. Hoeveel geld er precies met de overname is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht. Het uit 2008 stammende Infoplaza levert weersverwachtingen aan onder meer De Telegraaf, het AD, de NOS, de Volkskrant, NU.nl en een aantal regionale omroepen. Weeronline werd in 2000 opgericht door weerman Gerrit Hiemstra. Ook dat bedrijf werkt samen met verschillende media. (ANP)