Vliegverkeer Eindhoven Airport ligt stil, drukte op luchthaven

Vertraging Door capaciteitsproblemen bij de militaire luchtverkeersleiding kunnen vliegtuigen niet landen of opstijgen.
De vertrekhal van Eindhoven Airport in rustiger tijden.
De vertrekhal van Eindhoven Airport in rustiger tijden. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Al het vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt momenteel stil tot circa vrijdagmiddag 12.30 uur. Dat meldt de luchthaven op Twitter. Sinds vrijdagochtend 08.15 uur kunnen er geen vluchten landen of vertrekken.

Door een krappe bezetting en ziekte bij de militaire luchtverkeersleiding is er geen vliegverkeer mogelijk op Eindhoven. Vluchten die al onderweg waren zijn omgeleid naar de luchthavens van Maastricht en Weeze. Tussen 08.15 uur en 12.30 uur stonden 33 vluchten gepland, die nu vertraagd, omgeleid of in een enkel geval geannuleerd zijn.

Op beelden van lokale media is te zien dat het erg druk is in de vertrekhallen van de luchthaven. Volgens Omroep Brabant zijn er momenteel 1.400 reizigers aanwezig, die niet allemaal anderhalve meter afstand (kunnen) houden. Ook in de bussen die reizigers vervoeren naar Maastricht en Weeze zou de coronamaatregel niet altijd gehandhaafd worden.

Volgens persbureau ANP heeft de luchthaven in Eindhoven al vaker last gehad van capaciteitsproblemen bij de militaire luchtverkeersleiding. In december kon er op verschillende dagen niet gevlogen worden door een tekort aan verkeersleiders.

Op beelden van Eindhovens Dagblad is te zien dat het druk is op het vliegveld.

Twitter avatar ED_Eindhoven Eindhovens Dagblad Geen vliegverkeer op Eindhoven Airport door ziekmelding van luchtverkeersleiding, grote drukte in vertrekhal https://t.co/TrBXPd4gZq https://t.co/9pFkTAhkpL