Zeker vijftien doden bij vliegtuigcrash India

Vliegtuigongeluk Bij een vliegtuigongeluk met een toestel van Air India Express in slecht weer bij de stad Kozhikode zijn zeker vijftien doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt.
De plek waar het vliegtuig belandde en reddingswerkzaamheden bezig zijn.
De plek waar het vliegtuig belandde en reddingswerkzaamheden bezig zijn. Foto Indiase ministerie van Defensie

Bij de Indiase stad Kozhikode, ook bekend als Calicut, is een vliegtuig van budgetmaatschappij Air India Express neergestort. Daarbij zijn zeker vijftien doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt, meldt persbureau Reuters. Vier mensen zitten nog bekneld in het toestel.

Het Boeing 737-toestel met 191 mensen aan boord kwam uit Dubai en crashte in zware regen, laat de politie weten. Volgens Indiase tv-zenders en BBC News brak de romp van het vliegtuig in tweeën toen het vliegtuig voorbij de landingsbaan terechtkwam en in een tien meter diepe vallei stortte.

Het toestel zou in de problemen zijn gekomen door het slechte weer en een mankement aan het landingsgestel. De reddingsoperatie wordt bemoeilijkt door de harde regen. Onder de doden zou ook de hoofdpiloot zijn.

Repatriëringsvlucht

Het ging om een repatriëringsvlucht van Indiase burgers die door de internationale reisbeperkingen vanwege het coronavirus lange tijd niet naar huis konden. Het Indiase ministerie van Burgerluchtvaart laat in een verklaring weten dat er geen vuur was aan boord en dat de gewonde passagiers zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor medische zorg. Er waren ook tien kinderen aan boord.

President Ram Nath Kovind laat op Twitter weten zeer verontrust te zijn over „het tragische vliegtuigongeluk” en zegt te bidden voor de getroffen passagiers, bemanningsleden en hun families.

De deelstaat Kerala, waar Kozhikode in ligt, heeft flink te lijden onder het noodweer. Eerder kwamen al zeker vijftien mensen om het leven door een aardverschuiving op een theeplantage.