Advocatuur

Kantoor advocaat Jan-Hein Kuijpers beschoten

Het kantoor van de bekende strafrechtadvocaten Jan-Hein Kuijpers en Mark Nillesen in het centrum van Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag beschoten. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van AT5. Waarom het kantoor is beschoten is niet duidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen bij de beschieting. De politie zegt op zoek te zijn naar getuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben. Het gebied rond het kantoor in de Falckstraat is afgezet. De strafrechtadvocaten Kuijpers en Nillesen verdedigen regelmatig mensen uit de onderwereld. Kuijpers was onder andere advocaat van Willem Holleeder. Momenteel verdedigt hij Martien R., bekend als de godfather van Oss, en Roger P., oftewel ‘Pietje Costa’, volgens justitie een belangrijke speler uit de Nederlandse cocaïnemaffia. (NRC)