Verdediger Nathan Aké (25) naar Engelse topclub Manchester City

Foto Chris Radburn/Reuters

Voetballer Nathan Aké speelt vanaf volgend seizoen voor de Engelse topclub Manchester City. De 25-jarige Nederlandse verdediger heeft zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar gezet, maakte Manchester City woensdag bekend. Aké komt van AFC Bournemouth.

Welk bedrag City betaalt is niet naar buiten gebracht door de clubs, maar volgens Britse media zou het gaan om zo’n 44 miljoen euro. „Naar deze club komen is een droom voor me”, zegt Aké (25) in een statement van de club. Manchester City-topman Txiki Begiristain noemt Aké een „kwaliteitsverdediger”.

Aké speelde in Nederland in de jeugd bij Feyenoord en ADO, waarna hij al jong naar Chelsea vertrok. Bij die club debuteerde hij op zijn zeventiende in de Premier League, maar werd hij nooit een vaste basisspeler. Aké, die in dertien interlands voor Oranje twee keer scoorde, werd daarna een aantal keer verhuurd, voordat hij verkocht werd aan Bournemouth. (NRC)