Hittegolf

RIVM waarschuwt voor warmte en activeert Nationaal Hitteplan

Het RIVM activeert vanaf donderdag het Nationaal Hitteplan. Temperaturen kunnen de komende dagen oplopen tot boven de 30 graden. Dit kan gezondheidsrisico’s voor kwetsbare groepen met zich meebrengen, waarschuwt het RIVM. Het plan is een waarschuwing voor kwetsbare groepen als ouderen, baby’s en mensen met een chronische ziekte of overgewicht. Vanwege de corona-uitbraak zijn de adviezen nu aangescherpt. Het RIVM adviseert alleen mobiele airco’s en ventilators in publieke ruimtes te gebruiken als er geen andere verkoeling mogelijk is. Wie een hoge lichaamstemperatuur heeft, wordt aangeraden om in een koele ruimte te rusten. Mocht er na dertig minuten nog steeds sprake zijn van verhoging, dan kan er sprake zijn van koorts, een van de symptomen van Covid-19. (NRC)