Europa League: Sevilla verslaat Roma, Leverkussen wint van Rangers

Europa League De Nederlandse trainer Peter Bosz plaatste zich voor de kwartfinale van het toernooi en speel tegen het Internazionale van Stefan de Vrij.
Tijdens de wedstrijd tussen Bayer Leverkussen en Glasgow Rangers.
Tijdens de wedstrijd tussen Bayer Leverkussen en Glasgow Rangers. Foto AFP / Martin Meissner

Na bijna vijf maanden stil te hebben gelegen, zijn alle achtste finales in de Europa League gespeeld. Nadat op woensdag de eerste vier wedstrijden werden afgewerkt, volgden op donderdag de laatste vier wedstrijden waarbij werd gestreden om een plek in de kwartfinales.

Trainer Peter Bosz plaatste zich met Bayer Leverkussen voor de kwartfinale door met 1-0 te winnen van Glasgow Rangers. Leverkussen, met Daley Sinkgraven in de basis, had in maart in de heenwedstrijd al met 1-3 gewonnen en in de return had de Duitse ploeg ook weinig moeite met de Schotten. In de kwartfinale treft Leverkussen het Internazionale van Stefan de Vrij, dat op woensdag Getafe versloeg.

Het Spaanse Sevilla schakelde AS Roma uit door met 2-0 te winnen. Bij Sevilla zat Luuk de Jong de hele wedstrijd op de bank, net als Justin Kluivert bij de Romeinen. De Spanjaarden treffen in de kwartfinale het Engelse Wolverhampton Wanderers, dat dankzij een vroege penalty van Raul Jimenez won van Olympiacos.

De vierde Europa Leaguewedstrijd op donderdagavond was tussen Basel en Eintracht Frankfurt. Bij Frankfurt stond Bas Dost in de basis, terwijl bij Basel Ricky van Wolfswinkel en Jasper van der Werff het moesten doen met een plek op de bank. Basel had in de eerste wedstrijd al met 3-0 gewonnen en in de return was een laat doelpunt van Fabian Frei genoeg om door te bekeren. In de kwartfinale speelt Basel tegen Sjachtar Donetsk. De vierde kwartfinale gaat tussen Manchester United en FC Kopenhagen.