Vijf doden en miljoenen huishoudens zonder stroom door storm VS

Isaias De tropische storm Isaias kwam dinsdag aan land in de Amerikaanse staat North Carolina en trekt nu naar het noorden.
Auto's en huizen zijn verwoest door omvallende bomen in New Jersey.
Auto's en huizen zijn verwoest door omvallende bomen in New Jersey. Foto Eduardo Munoz Alvarez/Getty/AFP

Zeker vijf Amerikanen zijn omgekomen door de tropische storm Isaias, die dinsdag aan de Amerikaanse oostkust aan land kwam. Ook zitten bijna drie miljoen huishoudens zonder stroom, zijn talloze huizen verwoest en straten onder water gelopen.

Isaias trok vorige week langs Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius, maar zorgde daar enkel voor hevige regenval. Dinsdag kwam Isaias als orkaan aan land in de Amerikaanse staat North Carolina. Inmiddels is de orkaan afgezwakt tot een tropische storm, meldt het National Hurricane Center. Isaias trekt nu verder naar het noorden.

North Carolina

Twee van de vijf dodelijke slachtoffers vielen in een woonwagenkamp in North Carolina, dat compleet werd verwoest. „Het ziet er onwerkelijk uit. Als iets op televisie”, zei de sheriff van Bertie County tegen persbureau Reuters. In New York, Delaware en Maryland vielen drie doden toen ze onder omvallende bomen terechtkwamen.

Gouverneur Roy Cooper van North Carolina schreef op Twitter dat er veel bomen zijn omgevallen, wegen zijn beschadigd en elektriciteitsmasten zijn omgevallen in zijn staat.

Twitter avatar NC_Governor Governor Roy Cooper Although Hurricane Isaias left our state quickly, there are still downed trees, downed power lines and road damage throughout eastern NC. As clean up continues, let’s remember this pandemic is still with us and follow the 3 W’s when helping our neighbors.
https://t.co/jRMGBKUDCg https://t.co/92vmab9lMK