Verdediger Nathan Aké naar Manchester City

Voetbal De 25-jarige Oranje-international Nathan Aké komt over van AFC Bournemouth. Met de transfer zijn vermoedelijk tientallen miljoenen euro’s gemoeid.
Nathan Aké tijdens een warming up in januari.
Nathan Aké tijdens een warming up in januari. Foto Chris Radburn/Reuters

Voetballer Nathan Aké speelt vanaf volgend seizoen voor de Engelse topclub Manchester City. De 25-jarige Nederlandse verdediger heeft zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar gezet. Dat heeft Manchester City woensdagavond bekendgemaakt. Aké komt van AFC Bournemouth, dat dit jaar uit de Premier League degradeerde.

Welk bedrag met de transfer is gemoeid, is niet naar buiten gebracht door de club, maar volgens Britse media zou het gaan om zo’n 44 miljoen euro. Dat zou een verdubbeling zijn van de transferwaarde van Aké, die in 2017 voor 22 miljoen euro werd aangekocht door Bournemouth.

„Naar deze club te komen is een droom voor me”, zegt Aké (25) in het statement van de club. Manchester City-topman Txiki Begiristain spreekt van een „kwaliteitsverdediger” en zegt ernaar uit te kijken hoe Aké zich zal ontwikkelen in de komende jaren.

Aké speelde in Nederland in jeugdteams van Feyenoord en ADO, waarna hij al op jonge leeftijd naar het Londense Chelsea vertrok. Bij die club debuteerde hij op zijn zeventiende in de Premier League, maar werd hij nooit een vaste basisspeler. Aké, die in dertien interlands voor Oranje twee keer scoorde, werd daarna een aantal keer verhuurd. Bij Bournemouth vond hij uiteindelijk zijn draai, wat hem nu een toptransfer oplevert.

Twitter avatar NathanAke Nathan Aké Very excited to join @mancity. Can’t wait to get started! 💙🦈 #mancity https://t.co/q5ZU6Hoav5